facebook

12 години SKY LINE,
качествени дограми и фасади!

В коя част на зида е правилно да се монтира дограмата и ЗАЩО?

Разположението на самият прозорец спрямо стената зависи също от множество фактори: от конструкцията на стената, възможностите за неговият монтаж и уплътняване, преминаването на изотермите (линии с еднаква температура) през конструкцията и изискванията към оформянето отвън и отвътре. Влиянието на термомостовете и графиката на изотермите трябва да бъдат взети под внимание с голям приоритет още при планирането на конструкцията, за да бъдат избегнати грешки от гледна точка на строителната физика.

При монолитните стени, най-подходящо е разположението на прозореца приблизително в средата на стената. При така разположени прозорци, външното „обръщане“ трябва да бъде топлоизолирано достатъчно добре. Ако прозореца бъде разположен във външната част на стената се увеличава опасността от появата на конденз по стените на вътрешното „обръщане“. При стени с монтирана топлоизолационна система, прозореца може де бъде разположен непосредствено до изолационният слой, който обаче задължително трябва да застъпи дограмата на прозореца, най-малко 4 см. При стени с двоен зид или конструкции с топлоизолационна система и вентилирана фасада, прозорците трябва да бъдат монтирани в топлоизолационният слой или рамката им да бъде покрита от него достатъчно.

a) 10°С изотермата е прекъсната и не преминава през конструкцията през цялото си протежение. По прекъсването се образува конденз.

b) 10°С изотермата е преминава през конструкцията през цялото си протежение. Не се образува конденз.

c) 10°С изотермата е преминава през конструкцията през цялото си протежение. Не се образува конденз. Разпознава се още по-изгодното преминаване на изотермите в сравнение с прозореца разположен в средата на стената.

ГАРАНЦИИ

ГАРАНЦИИТЕ НА Фирма "СКАЙ ЛАЙН ДОГРАМИ И ФАСАДИ" ЗА ВИСОКО КАЧЕСТВО са:

  • Цялостният контрол на качеството на продукцията;
  • Създадената и успешно работеща оперативна сервизна група, способна да реши всеки възникнал проблем;
  • Постоянно провеждащите се изпитания на продуктите в независими изследователски центрове;
  • Непрекъснатото специализирано обучение на всички нива във фирмата.

5 годишно безплатно гаранционно поддържане :

  • за подвижни части и механизми;
  • за херметичност на стъклопакетите.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

   

телефони: 02/ 936 65 28; 931 81 33, гр.София, ул.Братя Миладинови No 36

е-mail: office@skylinebulgaria.com SkyLineBulgaria.com © 2006 - 2011

Дизайн и поддръжа Дот Медиа