facebook

12 години SKY LINE,
качествени дограми и фасади!

Вентилируема фасада

Вентилируема фасада

Окачените вентилируеми фасади или т. нар. rain screen walls /екран на стените от дъжд/ или curtain walls /облицовка на стени/ са едни от най-съвременните и популярни технологии за външна облицовка на стените на сградите. Представляват различни видове и сложни алуминиеви конструкции, закрепени на основните стени, на които се монтират елементи на облицовката /композитни архит. стъкла/. Между носещите стени и облицовката се поставя слой топлоизолация по такъв начин, че между нея и облицовката да остава въздух.
При задаването на проектиране и строителство на зданието е необходимо да се отчете  реализацията на такава координация, чрез която по всяко време в периода на експлоатация и различни климатични условия се установяват устойчиви процеси на потоците на топлина, въздухофилтрация и влажност. Именно заради това, тази конструкция е получила своето второ название - окачена вентилируема фасада.
    Главната функция на rain screen walls е защитна.
Окачените фасадни системи се използват за облицовка на фасадите на сгради с  композитни материали  с повишена устойчивост към външни атмосферни влияния.
    Втората техническа функция на curtain walls е топлоизолацията, тъй като под облицовката на фасадата се поставя слой топлоизолация. Така сградата се превръща в своеобразен термос.
    Заслужава да се отбележат и  звукоизолационните функции на окачената вентилируема фасада. Окачените системи повишават звукоизолационните качества на стените средно с 1,5-2 пъти.
    Голямо предимство на окачените фасадни системи са ниските изисквания по отношение на предварителната подготовка на  стените. Даже обратно - скриват дефектите на стените, често се явяват по-ефективни и евтини методи за реконструкция на фасадата.

    Друго качество на тези системи е техния дълъг срок на експлоатация. При съблюдаване на правилно поставяне, точен монтаж на елементите, правилно поставяне на топлоизолатора, rain screen walls са с минимум петдесет години експлоатация. Горният предел зависи от дълговечността на композитния материал.

 ОСНОВНИ ПРЕИМУЩЕСТВА НА ВЕНТИЛИРУЕМИ ФАСАДИ

1. Термоизолация

Използването на специална профилна система за окачена вентилируема фасада и термоизолатор обезпечава естествената вентилация на фасадата. По този начин се възпрепядства пренагряването на сградата.

2. Топлоизолация

Наличието на укрепващи профили, защитени от  външните атмосферни условия и основно от възникване на конденз, значително снижава термозагубите на укрепванията и по този начин профилната система на вентилируемата фасада позволява в голяма степен да се съкратят разходите за енергия на отопление, а също да се намали  дебелината на носещите стени  и да спадне натоварването на фундаментите.

3. Защита от външни атмосферни влияния

Конструкцията на  основния носещ профил на вентилируемата фасада е проектиран по такъв начин, че попадналата на повърхността на фасадата влага се отвежда в дренаж, изключвайки контакт с термоизолацията и стените на сградата.

4. Дифузия на водните пари

Водните пари, възникващи в стените на сградата в процеса на нейната експлоатация се отделят по метода на естествената вентилация в разгледаната окачена вентилируема фасада, като по този начин съществено се подобряват термоизолационните свойства на стените и се обезпечава комфортен температурен режим вътре в сградата.

5. Термични  деформации

Благодарение на специално разработената система ма монтаж и укрепване на стената на профилната система на окачената вентилируема фасада има възможност за намаляване на термичните деформации при дневните и сезонни температурни промени. Това помага за избягване на вътрешни напрежения в материала на облицовката и носещата конструкция.

6. Пожарна безопасност

Системата на окачената  вентилируема фасада включва в себе си материали и изделия, отнасящи се към категорията на трудно горими или негорими възпрепядстващи разпространението на огъня.

7. Звукоизолация

Прозорците и вратите са едни от важните детайли на интериора! Те трябва прекрасно да се вписват в дизайна на вътрешното помещение и хармонично да се съчетават с всички елементи на Вашия дом. За щастие съвременните технологии за производство на прозорци и врати позволяват да се реализират даже и най - смелите и футуристични форми, което прави възможна реализацията и на най- елегантния замисъл осъществим.

Възможности за стилизация

Безгранични възможности за стилизация!

ГАРАНЦИИ

ГАРАНЦИИТЕ НА Фирма "СКАЙ ЛАЙН ДОГРАМИ И ФАСАДИ" ЗА ВИСОКО КАЧЕСТВО са:

  • Цялостният контрол на качеството на продукцията;
  • Създадената и успешно работеща оперативна сервизна група, способна да реши всеки възникнал проблем;
  • Постоянно провеждащите се изпитания на продуктите в независими изследователски центрове;
  • Непрекъснатото специализирано обучение на всички нива във фирмата.

5 годишно безплатно гаранционно поддържане :

  • за подвижни части и механизми;
  • за херметичност на стъклопакетите.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

  • КАЛКУЛАТОР

за изчисляване на прозорец

Стъпка 1

Изберете тип SKY LINE прозорец:

SL Thermo
SL Home
SL Gold
SL Comfort
SL Briliant
SL Alum-Wood

Изберете типа на стъклопакета:

SL Standart
SL Isolierlux
SL Solarlux

Стъпка 2

 

Въведете размерите на отвора на прозореца:

Рамка на прозорец

x - ширина на отвора на прозореца в m

y - височина отвора на прозореца в m

x = m
y = m

Стъпка 3

 

Изберете на колко части желаете да е разделен прозореца?

Брой части на прозорец

Брой части: 1 - +

Колко части от прозореца искате да се отварят (отваряеми крила)?

Брой отв. крила: 0 - +

Стъпка 4

 

Други услуги:

желаете ли подпрозоречен перваз
желаете ли монтаж
желаете ли демонтаж
 

Цена: лв.

В цената е включена изработка, доставка, гаранционно поддържане /лв/

Забележка: за повече информация се обърнете към нашите консултанти

   

телефони: 02/ 936 65 28; 931 81 33, гр.София, ул.Братя Миладинови No 36

е-mail: office@skylinebulgaria.com SkyLineBulgaria.com © 2006 - 2011

Дизайн и поддръжа Дот Медиа