facebook

12 години SKY LINE,
качествени дограми и фасади!

Структурно остъкляване

Структурно остъкляване

Едно от най-популярните фасадни решения, възникнало в края на 60-те. Тази революционна технология за пет десетилетия не само доказа своята жизнеспособност, но и до сега тя е носител на усещането за новост и елитарност. 

Структурно остъкляване e метод появил се с изобретяването на силиконовите херметизатори. Именно те дават възможност да се съединява стъкло, метал и камък в единна устойчива конструкция, на основата на която е възможно проектирането на стъклени фасади на сградите, съответстващи на високите изисквания за безопастност, енергоемкост, звукоизолация и екологична чистота. Замяната на бетонно-тухлените конструкции със стъкло, позволява да се реализира визия на сградата, поразяваща наблюдателя със своята въздушност и лекота. 

Вече не звучи парадоскално твърдението за хармонично съединяване на  нестандартни стъклени фасади с класическа архитектура.  Може би затова в новите проекти по реконструкция все по-често авторите обличат на своите творения стъклени “дрехи“.

Но както и при всяка друга дейност, проектирането и остъкляването на фасадата трябва да се извърши професионално. Всеки, даже най-незначителния, неотчетен от архитектите и производителите фактор, може да промени творческия замисъл и да донесе значителни материални загуби.

Укрепването на стъклото се отличава с надеждност и дълговечност, тъй като присъства укрепваща конструкция или механично поддържане на собствената тежест.  

Ролята на силикона в технологията е сложно да се прецени. Това са херметици, чиято структура по своите химически качества най-много се доближава към структурата на стъклото и благодарение на добрата адхезия устойчиво свързва крепежните елементи към стъклото, размерите на които могат да достигнат до 2-3 м по ширина и височина. Благодарение на това, фасадите със структурно остъкляване издържат не само на ветрови и сеизмични натоварвания, но и на значителни амплитуди на високочестотни колебания, възникнали при взривове близо до сградата.

При реализиране на остъклени фасади не на последно място стоят и естетическите изисквания. Не е тайна, че и най-малкия процеп на фасадата е място за натрупване на прах и замърсяване, затова е необходимо измиването на фасадите няколко пъти в годината, което не рядко води до значителни материални разходи. Гладките фасади не оставят никакъв шанс за натрупване на замърсявания и позволяват да се автоматизира процеса на измиване. Изследванията потвърждават този факт, че средствата за реализация на структурно остъкляване на фасадата не само напълно се възстановяват, но и показват най-добър процент на рентабилност според подобни по рода си технологии.
Всичко по горе казано дава пълно право да затвърдим, че технологията на структурното остъкляване, открива все нови и нови възможности за дизайнерски решения на фасадите на сградите, демострирайки високия технологичен потенциал на стъклото.

Стои и друг въпрос при реализиране на фасади със структурно остъкляване - пригодност за ремонтируемост и гаранционни срокове за безопастно функциониране на структурните фасади. По всеки един от тези въпроси разработчиците на системи за структурно остъкляване предлагат различни решения.

Прозорците и вратите са едни от важните детайли на интериора! Те трябва прекрасно да се вписват в дизайна на вътрешното помещение и хармонично да се съчетават с всички елементи на Вашия дом. За щастие съвременните технологии за производство на прозорци и врати позволяват да се реализират даже и най - смелите и футуристични форми, което прави възможна реализацията и на най- елегантния замисъл осъществим.

Възможности за стилизация

Безгранични възможности за стилизация!

ГАРАНЦИИ

ГАРАНЦИИТЕ НА Фирма "СКАЙ ЛАЙН ДОГРАМИ И ФАСАДИ" ЗА ВИСОКО КАЧЕСТВО са:

  • Цялостният контрол на качеството на продукцията;
  • Създадената и успешно работеща оперативна сервизна група, способна да реши всеки възникнал проблем;
  • Постоянно провеждащите се изпитания на продуктите в независими изследователски центрове;
  • Непрекъснатото специализирано обучение на всички нива във фирмата.

5 годишно безплатно гаранционно поддържане :

  • за подвижни части и механизми;
  • за херметичност на стъклопакетите.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

  • КАЛКУЛАТОР

за изчисляване на прозорец

Стъпка 1

Изберете тип SKY LINE прозорец:

SL Thermo
SL Home
SL Gold
SL Comfort
SL Briliant
SL Alum-Wood

Изберете типа на стъклопакета:

SL Standart
SL Isolierlux
SL Solarlux

Стъпка 2

 

Въведете размерите на отвора на прозореца:

Рамка на прозорец

x - ширина на отвора на прозореца в m

y - височина отвора на прозореца в m

x = m
y = m

Стъпка 3

 

Изберете на колко части желаете да е разделен прозореца?

Брой части на прозорец

Брой части: 1 - +

Колко части от прозореца искате да се отварят (отваряеми крила)?

Брой отв. крила: 0 - +

Стъпка 4

 

Други услуги:

желаете ли подпрозоречен перваз
желаете ли монтаж
желаете ли демонтаж
 

Цена: лв.

В цената е включена изработка, доставка, гаранционно поддържане /лв/

Забележка: за повече информация се обърнете към нашите консултанти

   

телефони: 02/ 936 65 28; 931 81 33, гр.София, ул.Братя Миладинови No 36

е-mail: office@skylinebulgaria.com SkyLineBulgaria.com © 2006 - 2011

Дизайн и поддръжа Дот Медиа