facebook

12 години SKY LINE,
качествени дограми и фасади!

Козирките- АКЦЕНТЪТ на сградата

Козирките- АКЦЕНТЪТ на сградата

Козирките са жизнено необходими, независимо дали става въпрос за дома или администранивна сграда. Те определено са красиви и атрактивни, а това придава цялостен и завършен вид на сградата. Освен че са практични, също така подчертават атмосферата, което ги прави толкова важни. Без тях сградите имат незавършен и непълен вид.

Има много видове козирки и всички те намират широко приложение. Тъй като архитектите проектират различни по вид сгради, неправилният избор на козирка може да я загрози. Ако искате да поставите такава на притежавана от вас сграда, непременно потърсете съветите на специалист. Той ще ви насочи към правилен избор и вие няма да съжалявате.

Когато искате да покриете по-голяма площ, се препоръчват козирки с колони. На площта се разполагат хора и техника, необходима за процеса по поставянето. Различните типове козирки имат различни функции, които имат голямо значение при избора. Разположението на сградата и климатичните условия в района също не са маловажни.

Трябва да се съобразите с типичните атмосферни условия – дали вали често или пък духа вятър, а също така дали слънцето е много силно. Едва тогава пристъпете към избор на козирка, която да изпълнява функциите си по предназначение. В противен случай има голяма вероятност направената от вас инвестиция да ви донесе само загуби.

Неръждаемата козирка е също много популярна и се използва на редица места. Тя може да бъде различен тип, като тук всичко отново опира до индивидуалните нужди. Тя може да бъде с колони, както конзолна и стояща. Нейната конструкция обаче винаги се състои от метал или неръждейка, както подсказва наименованието.

Захващащите елементи са много важни, защото те свързват покривната част с носещата. Те трябва да са неръждаеми и задължително да са качествено изработени. Носачите имат еластични връзки и това позволява по-висока степен на защита от атмосферни влияния. Температурите рязко се понижават и спадат, но козирките са издържливи и устойчиви.

Конзолните козирки са много популярни, а покритието им е стъклено. Те са известни още и като „стъклени козирки”, като покривната им част може да се направи от триплекс. Той представлява няколко пласта стъкло, които са съединени помежду си. Има три основни предимства, които е добре за всеки да знае.

Първото предимство е неговият защитен слой, който предпазва хората от наранявания. Това става дори в онези случаи, когато стъклото се счупи. Второто предимство е филмът, който съединява пластовете стъкло. Той спира около 90 % отпреминаващите ултравиолетови лъчи. Всеки прекрасно знае, че тези лъчи са много вредни.

Благодарение на стъклените козирки обаче тяхното вредно действие намалява значително. Третото тяхно предимство е високата степен на шумоизолация. Триплексът не резонира поради своята специфична конструкция, и така изолацията е добра. Тези са основните три предимства на козирките, но вие трябва да ги имате и поради много други причини. Както вече бе казано, козирката придава завършен и красив вид на сградите.

Стоящите козирки или козирките на входа пък са често покривани с поликарбонат. Той е заместител на стъклото и също има някои основни предимства. Първото от тях е неговата пожароустойчивост. Възможно е да се използва при температури от 40 градуса под нулата до 120 градуса.

Също така материалът е устойчив и на удари. Абсолютно всяка поликарбонатна плоскост, която е дебела не по-малко от 6 мм, издържа на градушки и повреди. В сравнение стъклото стойността на издържливост е двойна. Поликарбонатът е и звукоизолиращ. Може да изолира шум до 20 децибела, като това зависи от дебелината му.

Има дълъг експлоатационен срок, което впрочем е ключово предимство. Това се дължи благодарение на абсорбиращия ултравиолетовите лъчи защитен слой. Той запазва якостта и здравината на материала и не позволява той да придобие жълт цвят. Може да се използва за срок от над 10 години, което е много добра цифра.

Препоръчително е добре да избирате материалите, от които да бъдат направени вашите козирки. Те непременно трябва да са преминали през качествена обработка, която да ги предпазва от корозия и потъмняване. Освен това те трябва да бъдат устойчиви и на постоянно сменящите се атмосферни условия. По този начин се спестяват допълнителните периодични грижи за козирката.

Трудно е да се определи кой точно тип козирка е най-добър и функционален. Това зависи от предпочитанията, а те винаги са различни и индивидуални. Като че ли все пак стъклените са най-атрактивни, защото придават модерен дизайн и цялостно завършен вид на сградите, върху които са поставени.

Същевременно те осигуряват защита от елементите. С тях е възможно да се създадат функционални и динамични структури, които да пропускат естествената светлина през деня. Освен това те позволяват на изкуствената светлина да осветява площите напълно свободно, дори през нощта. Козирките от стъкло могат да се видят върху редица сгради, което говори за популярността им.

Предлагат се различни решения за козирки, като приоритет са основно предпочитанията на клиентите. Възможна е употребата на закалено стъкло или на закалено ламинирано стъкло. Стъклото може да бъде и просто ламинирано, изборът е изцяло ваш. Що се отнася до навесите, те могат както с рамка, така и без такава.

Те могат да се използват за различен тип сгради – търговски, жилищни или обществени. В наличност има различни по дебелина и видове стъкло в зависимост от желаните размери и приложение. Безспорен факт е, че козирките в наши дни са неделима част от много сгради заради своята елегантност и атрактивност.


Прозорците и вратите са едни от важните детайли на интериора! Те трябва прекрасно да се вписват в дизайна на вътрешното помещение и хармонично да се съчетават с всички елементи на Вашия дом. За щастие съвременните технологии за производство на прозорци и врати позволяват да се реализират даже и най - смелите и футуристични форми, което прави възможна реализацията и на най- елегантния замисъл осъществим.

Възможности за стилизация

Безгранични възможности за стилизация!

ГАРАНЦИИ

ГАРАНЦИИТЕ НА Фирма "СКАЙ ЛАЙН ДОГРАМИ И ФАСАДИ" ЗА ВИСОКО КАЧЕСТВО са:

  • Цялостният контрол на качеството на продукцията;
  • Създадената и успешно работеща оперативна сервизна група, способна да реши всеки възникнал проблем;
  • Постоянно провеждащите се изпитания на продуктите в независими изследователски центрове;
  • Непрекъснатото специализирано обучение на всички нива във фирмата.

5 годишно безплатно гаранционно поддържане :

  • за подвижни части и механизми;
  • за херметичност на стъклопакетите.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

  • КАЛКУЛАТОР

за изчисляване на прозорец

Стъпка 1

Изберете тип SKY LINE прозорец:

SL Thermo
SL Home
SL Gold
SL Comfort
SL Briliant
SL Alum-Wood

Изберете типа на стъклопакета:

SL Standart
SL Isolierlux
SL Solarlux

Стъпка 2

 

Въведете размерите на отвора на прозореца:

Рамка на прозорец

x - ширина на отвора на прозореца в m

y - височина отвора на прозореца в m

x = m
y = m

Стъпка 3

 

Изберете на колко части желаете да е разделен прозореца?

Брой части на прозорец

Брой части: 1 - +

Колко части от прозореца искате да се отварят (отваряеми крила)?

Брой отв. крила: 0 - +

Стъпка 4

 

Други услуги:

желаете ли подпрозоречен перваз
желаете ли монтаж
желаете ли демонтаж
 

Цена: лв.

В цената е включена изработка, доставка, гаранционно поддържане /лв/

Забележка: за повече информация се обърнете към нашите консултанти

   

телефони: 02/ 936 65 28; 931 81 33, гр.София, ул.Братя Миладинови No 36

е-mail: office@skylinebulgaria.com SkyLineBulgaria.com © 2006 - 2011

Дизайн и поддръжа Дот Медиа